TERUG NAAR OVERZICHT

Het gebeurde allemaal op een zonnige middag, de geur van de lente lokt Alice weg en dromend denkt ze aan haar eigen wereld waar niets zou zijn zoals het nu is. Opeens ziet Alice een haastig sprekend konijn voorbij rennen met een klok in zijn hand, als ze het dier achterna rent komt ze uiteindelijk terecht in wonderland. Een wonderbaarlijke wereld die wordt geregeerd door de boosaardige “Harten Koningin” en haar keurkorps van kaartmannen.

Tijdens haar zwerflocht door wonderland ontmoet Alice talrijke vreemde wezens zoals de nieuwsgierige tweeling “Tweedle Dee” en “Tweedle Dom”, een wierrokende “vlinderrups” en de “kolderkat”. Voor een raar thee-uurtje is ze op visite bij de “maartse haas” en de “gekke hoedenmaker” zij vieren elke dag feest, want alle dagen dat je niet jarig bent vier je gewoon je “onverjaardag”.

Uiteindelijk ontmoet ze de boosaardige “Harten Koningin” en Alice wordt veroordeeld in een gerechtelijk proces. De “Harten Koningin” is meedogenloos in haar vonnis en als Alice probeert te vluchten hoort ze opeens een stem ….. .. Alice wordt wakker ….. .. Alice wordt wakker en alles blijkt een droom te zijn geweest.

1e plaats (143.4)