TERUG NAAR OVERZICHT

De ochtend dient zich aan en goudkleurige zonnestralen strijken in diagonale banen door de wijngaarden. Dauwdruppels zoeken hun weg naar de okergele grond als vallende parels langs druiventrossen, Andalusi? ontwaakt met een overweldigende sensuele schoonheid.

Naarmate de dag vordert ontvlamt de passie bij de Andalusische bevolking in diverse culturele vormen. De matador staat op zijn tenen, spant al zijn spieren om in zijn schitterende kostuum met muleta (rode flanellen doek) het op te nemen tegen nietsontziende vechtstieren. Drama en opwinding gaan bij deze indrukwekkende kunstvorm hand in hand.

Talloze hoefslagen klinken door het glooiende landschap, de Feria del caballo, het ruiterfeest wordt vandaag gevierd. Een adembenemend spektakel ter ere van de koninklijke stoeterij van Jerez.

Heupen wiegen naar hartelust en onder de ruisende wervelwind van kleurige rokken openbaart zich de onstuimige ritme van de flamenco.
Aangrijpend en virtuoos wordt dansend en zingend het verhaal verteld van het eens zo arme en onderdrukte Andalusi? . . . . . uit het diepst van hun hart klinkt het . . . . . . . . . Passionata! . . . . .Passionata! . . . . . het is een uitdrukking om de passie en liefde voor de streek weer te geven.
Een streek die de bevolking oneindige trots en rijkdom geeft. . . . . .